Politica Retur sau Renuntare

A. Produsele achizitionate prin intermediul OUTDOORCHEF.ro pot fi returnate in urmatoarele cazuri:

1. Produsul primit este nefunctional in primele 24 de ore de la momentul receptiei 

In cazul in care constatati ca produsul final nu este functional in termen de 24 de ore de la data receptiei, puteti solicita, in cadrul acestui interval de timp, inlocuirea acestuia cu un produs functional. In acest caz, toate costurile de retur sau livrare a noului produs vor fi preluate de OUTDOORCHEF.ro;

2. Produsul sau produsele v-au fost livrate gresit 

In cazul in care vi s-a livrat alt produs decat cel specificat in comanda dvs., puteti solicita inlocuirea produsului livrat gresit cu cel corect. Toate costurile de retur sau livrare a produsului corect vor fi preluate de OUTDOORCHEF.ro;

3. Produsele cu specificatii tehnice care nu corespund cu cele prezentate pe OUTDOORCHEF.ro

In cazul putin probabil in care produsul achizitionat nu corespunde cu specificatiile tehnice prezentate pe site, puteti solicita returnarea si inlocuirea produsului cu cel corect sau puteti solicita rambursarea integrala a contravalorii sale. Toate costurile de retur sau livrare a produsului corect vor fi suportate de OUTDOORCHEF.ro.

B. Produsele achizitionate prin intermediul OUTDOORCHEF.ro pot fi returnate cu urmatoarele conditii:

1. Produsele se vor returna in ambalajul original, in stare perfecta, nefolosite, impreuna cu toate accesoriile si documentele de achizitie in original. In situatia in care aceste conditii nu sunt respectate, returul nu va fi acceptat.

2. Pentru produsele asupra cărora au fost efectuate intervenții neautorizate, cele care prezintă urme de uzură sau folosire excesivă, zgarieturi, ciobituri, lovituri, șocuri mecanice / electrice si pentru produsele cărora le lipsesc accesorii, returul nu va fi acceptat.

3. Dacă produsele de returnat au fost însoțite de eventuale cadouri sau bonusuri, acestea trebuie si ele returnate in stare initiala.

C. Renuntarea la cumparare pentru produsele achizitionate prin OUTDOORCHEF.ro

Conform legislatiei in vigoare renuntarea la cumparare este aplicabila doar persoanelor fizice. Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului sau.

Renuntarea la cumparare in termen de 14 zile se poate aplica in urmatoarele conditii:

  • Numai pentru produsele livrate prin curier.
  • Produsul returnat trebuie sa fie insotit de documentele de achizitie in original (factura, chitanta, certificat garantie etc.)
  • Orice modificare a starii produselor sau deteriorarea ambalajului original a acestora duce automat la aplicarea unei proceduri de returnare supusa unor taxe administrative de readucere a produselor la starea in care au fost livrate. Cuantumul taxei administrative va fi comunicat catre client la receptionarea produselor modificate.
  • Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client iar rambursarea contravalorii produsului se va face cu ordin de plata in cel mult 14 zile de la retur, indiferent de modalitatea de plata aleasa de cumparator la achizitie.
  • Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi revandut ca produs nou, ne rezervam dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea clientului, ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia. Acesta clauza se aplica conform O.G. 130/2000, in cazul achizitionarii online de produse de pe site-ul OUTDOORCHEF.ro folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in O.G. 130/2000 art. 2 lit.e dar si Directivei UE privind drepturile consumatorilor si intrata in vigoare la 13.06.2014.
  • Consumatorul nu poate renunta la cumparare pentru produse executate dupa specificatiile consumatorului, la comanda speciala sau pentru produse distinct personalizate, precum si a acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid.

Pentru oricare dintre cazurile mentionate mai sus, va rugam sa completati aici formularul de retur urmand sa primiti un email de confirmare datat si numerotat apoi cererea dvs. va fi procesata. Va multumim!